Арестуваният като водач на въоръжена организирана престъпна група Въльо Петров /49/, се оказа зам. търговски директор на ФК "Ботев" . Адвокатът му Константин Давчев представи трудов договор със собствениците на клуба. Днес Окръжен съд гледа дело за мерките на неотклонение на Петров и съучастниците му - управителят на "Ботев Гард" Милен Стоянов и полицаите Галин Колев и Мартин Ламбрев. Петров, срещу когото има повдигнати пет обвинения за рекет, грабеж и принуда, се оказа в тежко здравословно състояние- имал счупен гръбнак и ребра, а преди време му е направена операция. 

Защитникът на Милен Стоянов - адвокат Евдокия Кемалова , също представи трудовия договор на шефa на сигурността на Ботев. Оказва се, че двама от шефовете на клуба вече са зад решетките с тежки обвинения. 

Адвокатът на Галин Колев - Никола Симеонов поясни, че подзащитният му е в отпуск по болест.  Обвинението съобщи, че се води  дисциплинарна проверка срещу същия. Защитата на Ламбрев е поета от бившия председател на Военния съд Румен Катрев. Той предостави Заповед от началника на Трето районно за награждаване на полицейския служител във връзка с проявен обществен принос и високи резултати. Изборът на адвокат едва ли е случаен, предвид факта, че бащата на Ламбрев е военен следовател. 

Според адвокат Катрев има процесуално нарушение, защото искането за задържането на обвиняемите не е връчено в срок. Адвокат Кемалова отбеляза, че им е връчено в 10.20 часа. Тя завърши с това, че съдът е следвало да забележи този пропуск и да не се разглежда това искане. Според магистартите обаче, изявлението на Кемалова е неоснователно, защото защитниците са се запознали с материалите по делото и вече са готови да пледират. 

Четиримата задържани са привлечени като обвиняеми за извършени от тях престъпления, свързани с участие във въоръжена организирана престъпна група, създадена с користна цел и цел да върши съгласувано в страната и чужбина изнудвания и принуди на различни граждани. Спрямо ръководителя на организираната престъпна група Въльо Петров /49/  г., са повдигнати пет обвинения за изнудвания и принуда. Престъпленията са извършени в периода от  септември до ноември 2023 г . на територията на  Пловдив и Димитровград. 

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е служител на  МВР в  Пловдив -  полицаят Галин Колев и Милен Христев , собственик на "Ботев гард" , са повдигнати също обвинения за изнудвания и принуда. Спрямо четвъртия участник в организираната престъпна група  Мартин Ламбрев, който също е служител на МВР  в Пловдив,  са повдигнати обвинения само за изнудвания. 

ОПГ превзема Ботев, всявайки страх сред феновете! Четирима в ареста, ще има ли още?Арестите на Въльо и бригадата му идват след разкрития на TrafficNews

Шефът на сигурността на Зингаревич сред арестуваните за въоръженото ОПГМилен Стоянов е управител на фирмата „Ботев гард” ООД, собственост на футболния клуб