За десетки случаи на обрани жители в села около Поморие и Несебър сигнализират потърпевши граждани там. Те се извършват от група от трима младежи на по около 18 години, които са въоръжени.

До момента от потърпевшите са откраднати основно пари, часовници, по-скъпи материални предмети, включително и коли. Един от грабежите е извършен дори посред бял ден, а всички потърпевши споделят, че са били упоени, докато крадците били в къщите им, разказаха те пред Нова телевизия.

„Прибрахме се да починем само за час и половина. Вероятно сме били следени. Нахлуват трима младежи, въоръжени. Крадат в наше присъствие, вероятно сме упоени, защото дамската ми чанта, телефони, ключове – всичко беше на 20 см. разстояние от мен. От там часовниците на съпруга ми звънват за работа, това ги подплашва и вероятно ни е спасило от допълнителни щети”, разказва Ели Митова, в чийто дом крадците влизат преди седмица.

За случилото се тя и мъжът ѝ разбират от записите от камерите. За това че крадците използват упойващи средства, Ели се уверява и от факта, че къщата им се охранява от два ротвайлера, които започват да лаят, когато обирджиите влизат в дома им, но „изведнъж се олюляват и лягат да спят”, разказва тя.

Полицията разследва всички случаи.