Полицията задържа двама пловдивчани, запалили шахта на на Цифрова кабелна корпорация DCC, на ул. "Весела" в Пловдив. В ареста са Едуард Марукян и и Борис Гелев. В неделя малко преди полунощ полицейски патрул на Четвърто районно чули силен гърмеж и видели, че от съседна улица излиза пушек. Потеглили в посока дима и пресрещнали двама мъже с качулки на главите, които тичали по улицата. Пресекли им пътя и ги задържали. Междувременно на място пристигнала пожарна кола и огнеборците потушили огъня, който вече бил унищожил голяма част от кабелите, собственост на кабелната телевизия. 

Близо до шахтата полицаите открили шише със следи от запалителна течност и парцали и станало ясно, че шахтата е подпалена с  коктейл "Молотов". Марукян и Гелев са задържани за 24 часа. 

След палежа голяма част от абонатите на DCC останаха без телевизия. През последните няколко седмици в Асеновград има регистрирани няколко жалби за прерязани кабели на DCC. 

Войната на кабелните оператори продължава няколко години. След конфликт двамата собственици на DCC Иван  Гологанов и Красимир Кирев разделиха бизнеса си и създадоха отделни компании. Войната се пренесе по улиците и в съда, като абонатите на DCC са подложени на системен тормоз заради рязането на кабели.