Бивш учител от Професионалната гимназия в пловдивското село Белозем се сдоби с обвинение за хулиганство, след скандал с директора на школото. Преподавателят бе набеден от бившия си работодател, че е обиждал, заплашвал и ругаел в учебното заведение, а причината била уволнен негов колега.

Случката станала преди месеци в Белозем. Още преди време учителят бил освободен от поста учител в гимназията. До него стигнала новината, че още негови вече бивши колеги били уволнени, сред тях и негов много добър приятел. Ядосан, мъжът  решил да се обади на директора, за да му потърси сметка, защо е необходима тази чистка. От дълго време той и бившият му работодател не били в добри отношения.

С вдигането на телефона, директорът заявил, че не е длъжен да обяснява на никого, камо ли на бивши служители, взаимоотношенията си с учителите или подробности около работата. Последвало затваряне на телефона, което силно обидило бившия учител. 

Последният решил да посети гимназията и лично да се говори с директора. Него обаче го нямало и попаднал на заместника му. Разговорът между двамата протекъл на висок тон и дори прераснал в скандал, а поводът бил „какво прави без позволение в сградата на школото”.

Повикана била полиция, на която се съобщило, че бившият учител ругае, псува и търси физическа саморазправа. Образувано било производство и не след дълго казусът бил предаден в Районен съд.

Пред магистратите обаче, учителите, намиращи се в рапорт стаята до кабинета на директорът, отрекли да са чули или видели кавгата, както и агресивно поведение от страна на бившия си колега. Подобно становище дал и подсъдимият.

В крайна сметка мъжът бил оправдан по така повдигнатото му обвинение, поради липса на доказателства.