Хасковлия се сдоби с присъда, след като хвърли подкуп на двама полицаи. Мъжът опитал да избегне проверка с дрегер, като предложил на проверяващите органи "да се почерпят" с 50 евро. На 11 февруари след полунощ той бил забелязан от двама полицейски служители да излиза с управлявания от него "Фолксваген Шаран" от черен път край Хасково. Возилото се насочило към  квартал "Болярово".  Служителите на РУ-Хасково го последвали, като подали и светлинен сигнал. Водачът на Фолксвагена веднага отбил от пътя. 

Единият от проверяващите поискал от хасковлията да представи документите си, след което се върнал в патрулката. Обвиняемият взел документите си и тръгнал към полицаите. Двамата полицаи обаче усетили, че мъжът срещу тях лъха на алкохол. Самият той си признал пред униформените, че е изпил две ракии.

Служителите на реда потърсили съдействието на колегите си от сектор „Пътна полиция", които да извършат проверка с дрегер. Междувременно единият от тях обяснил на хасковлията, че ще трябва да изчака пристигането на екипа. Той обаче решил да избегне проверката с дрегер, чийто резултат едва ли щял да е благоприятен за него. Затова извадил от джоба си банкнота от 50 евро сгънал я и я пуснал през отворения прозорец на патрулния автомобил. Мъжът обяснил, че сумата е предвидена за почерпка.

„Няма смисъл да викате КАТ да ме проверяват. Да не правим глупости," увещавал той. Служителите на реда обаче отказали да приемат подкупа и веднага подали сигнал за случилото се. На място пристигнала следствена група, която извършила оглед. Междувременно мъжът бил подложен и на така нежеланата проверка с дрегер. Оказало се, че съдържанието на алкохол в кръвта му е 0,74 промила. 

Хасковлията се разделил с контролния си талон и отнесъл глоба за това, че шофира в нетрезво състояние. За предложения подкуп му било повдигнато и обвинение. Делото се гледало по реда на съкратеното съдебно следствие, а обвиняемият се признал за виновен. 

В крайна сметка, той бил осъден на "лишаване от свобода", като наказанието било заменено с "пробация" за срок от 6 месеца. Шофьорът ще трябва да заплати и глоба в размер на 300 лв. Магистратите счели, че са налице смекчаващи вината обстоятелства, като чистото съдебно минало, трудовата заетост и семейното му положение. В решението си те взели предвид и факта, че подсъдимият е оказал съдействие за разкриване на обективната истина.