Пътната агенция е основният виновник за тежката катастрофа край момчилградското село Загорско, в която преди две години загина шестмесечно бебе. Това заяви лидерът на ДОСТ Лютви Места, който е обвиняем по делото заедно с бащата на загиналото дете.

Във втория ден на заседанието съдът в Кърджали разпита още девет свидетели.

Заседанието продължи с разпит на директора на областното пътно управление в Кърджали Иван Гавазов. Той потвърди показанията си от заседанието в понеделник, че в деня на инцидента на разклона за село Загорско е имало начертана стоп линия. Местан обаче нарече думите му манипулация и лъжесвидетелство.

"Упоритото твърдени на Гавазов, че тази стоп линия е била налична и на 14, и 15, е една огромна дебела лъжа. Иван Гавазов е лъжесвидетел", категоричен е Местан.

След което обвини и Агенция "Пътна инфраструктура", за това, че пътят не е бил обезопасен - нито тогава, нито и сега. "АПИ е един от основните виновници за тази катастрофа", допълни той.

Местан и защитата му поискаха да бъде направен следствен експеримент, но искането беше отхвърлено. В края на заседанието беше насрочено следващото.