Катастрофа стана преди минути на кръстовището на бул. "Кукленско шосе" и улица „Скопие”, предаде репортер на TrafficNews.bg.

Ударът е бил челен, но за щастие инцидентът се е разминал само с материални щети. Причина за катастрофата най-вероятно е отнето предимство.

На място е екип на Пътна полиция. Движението се извършва в едната лента на "Кукленско шосе".

Не за първи път на това кръстовище става инцидент. Традиционно водачите бързат да минат на зелен сигнал на светофара и шофират с висока скорост. Често обаче, докато преминат кръстовището, става червено, а в това време колите от "Скопие" вече са започнали да се изнасят. Справката показва, че с каквато и скорост да кара шофьор в града, ще спести между 2 и 5 минути време от от времето за пътуването, .... ако стигне невредим до крайната си точка.  

Градът под тепетата продължава да води най-черната статистика. Оказва се, че през 2016 година в Пловдив са станали най-много тежки катастрофи с жертви на глава от населението.

През изминалата година в Европейската столица на културата – Пловдив, са регистрирани 1049 тежки пътнотранспортни произшествия със 73-ма загинали. Сред основните причини за катастрофите са шофирането с несъобразена скорост.

Само за първите две седмици на юли са хванати 424 шофьори с превишена скорост на магистрала Тракия край Пловдив. Това сочат данните на сектор „Пътна полиция” в града. Със започване на отпускарския сезон са зачестили и акциите на КАТ по аутобана.

Нарушенията са били заснети с помощта на мобилни системи за видеоконтрол и след обработка на  информацията предстои на виновните водачи да бъдат издадени електронни фишове.

Акциите на полицията продължават.

Многократно полицията призоваваха водачите през летния сезон да се движат с повишено внимание, да са отпочинали преди пътуване, да се отнасят с отговорност към шофирането, да помнят, че не са сами на пътя и че от поведението им зависи не само техният, но и животът на останалите участници в движението по пътищата.

Най-често причината за тежките пътно транспортни произшествия е шофирането с висока скорост. Следват отнемане на предимство, навлизане в насрещното, неправилно изпреварване, неспазване на дистанция и употреба на алкохол и упойващи вещества.