12 милиона фалшиви евро бяха в края на октомври 2016 г. на дъново на язовир "Мечка" край първомайското село Леново при мащабна спецакция на прокуратурата, ДАНС и МВР. 8 месеца по-късно разследването срещу двамата задържани при операцията Атанас Ангелов и Румен Янев е приключило и двамата признаха вината си и сключиха споразумение с държавното обвинение. 
 
Ангелов ще лежи 3 години зад решетките и ще плати глоба от 5 000 лева, а Янев получи 3- годишна условна присъда с 4 години изпитателен срок. 

Разследването срещу двамата тръгна след оперативен сигнал за готвена сделка с фалшиви евро банкноти. Професионално изработените фалшификати са били банкноти от по 500 евро, нарязани и листове със заготовки, без холограмни стикери. След като фалшификаторите разбрали, че са разкрити, изхвърлили изработените банкноти в язовир "Мечка" край село Леново.

"Имаме съмнение, че са отпечатани в печатницата, тъй като в тези банкноти има една дребна грешка, допусната и във фалшивите евро, открити през 2008-2009 година. В купюрите, на които е изобразена картата на Европа, един от ръкавите на Халкидическия полуостров с Атон липсва. Убедени сме, че тези пари са от партидите, отпечатани преди години", каза тогава Апелативният прокурор Иван Даскалов и изрази съмнение, че ментета са отпечатани в печатницата на Растера.

Главният прокурор Сотир Цацаров пък бе категоричен, че това е едно от най-крупните количества фалшиви евро, намирани някога.
 
Румен Янев бе обвинен за пазене и укриване на материали, които са предназначени за подправка на парични знаци, както и за това, че в съучастие с Атанас  е държал подправени парични знаци в големи количества, като е знаел, че са подправени.

41-годишният Атанас Ангелов бе е обвинен, че сам е пазил и укривал материали, за които е знаел, че са предназначени за подправка на парична знаци – общо 405 листа с отпечатани на всеки от тях по 6 броя купюри на банкноти с номинал по 500 евро всяка или общо 2 430 броя купюри с обща номинална стойност 1 млн. 215 хил. евро.

Срещу него е повдигнато обвинение и за държане на 3 кг марихуана и 13 пушки без разрешително.