Мъжът, застреля свой опонент във врачанското село Манастирище и се барикадира в дома си, се е предал. Той е страдал от психично заболяване.

Според кмета на селото Атанас Атанасов 45-годишният Валентин Б. извадил пистолет и застрелял 34-годишния си опонент Калин Р. заради стара вражда. 

След скандал: Мъж се барикадира в дома си, след като застреля човек край ВрацаПолиция е на мястото

Според местни хора явно стрелецът дебнал жертвата си, защото го е покосил от засада на пътя, докато Калин минавал с  колата си. Засега  все още не ясно точния вид на използваното оръжие. 

Свидетелите, които чули изстрела, подали сигнал на спешния телефон 112 и на място били изпратени екипи на полицията и линейка. Пострадалият веднага бил транспортиран към в болницата в Козлодуй, но починал в линейката.

Стана ясно още, че Валентин имал психични проблеми, лежал е в специализирано заведение и бил освободен наскоро. Той имал стари сметки за уреждане с жертвата си, който преди година заедно с тумба роми го пребили.

 Междувременно още преди идването на полицията стрелецът се  барикадирал въоръжен в стая в къщата си заедно с възрастната си майка. Районът бе отцепен от полицията до идването на експерти, които да преговарят с въоръжения мъж.

Щом видял, че го атакуват тежковъоръжените барети, Калин сам се предал и излязъл от къщата с вдигнати ръце. Полицията пък го задържа в ареста си в Козлодуй.