Окръжна прокуратура – Пазарджик привлече като обвиняеми К. З., на 59 г., и С.Ж., на 24 г., за отглеждане на наркотични вещества в наркооранжерия. В пазарджишкото село Козарско  в масивна двуетажна сграда, в съучастие като съизвършители, двамата са отглеждали  2324 броя растения от рода на конопа.  Държали са и наркотични вещества – 9 кг марихуана с цел разпространение.

На 23 юли 2021 г., в с. Козарско, обл. Пазарджик, полицейски служители от участък – Брацигово и РУ –Пещера, под надзора на Окръжна прокуратура – Пазарджик, извършили претърсване и изземване в двуетажна промишлена сграда. В нея имало оранжерия за отглеждане на марихуана, както и помещения, оборудвани за преработка на наркотичното вещество. По време на претърсванията са били  открити общо 2324 растения от рода на конопа, в различен стадий на развитие.  Иззети са и близо 9 кг зелена листна маса, която при извършен полеви наркотест е реагирала на марихуана.

Наркооранжерията е била оборудвана с високотехнологична техника за отглеждане на марихуана - системи за контрол на температурата и влажността на въздуха, както и за вентилация на помещенията. Намерени са били препарати за стимулиране на растежа и обогатена почва. В някои от стаите имало места за дробене и сушене на зелената листна маса. 

 В приземния етаж била обособена и мини електрическа централа, състояща се от три дизелови електрогенератора за производство на електричество. Открити са и 20 пластмасови съда, с вместимост от по 1000 литра всеки, повечето от които пълни с дизеловото гориво, използвано при работата на генераторите.

Двамата обвиняеми са били задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 26 юли 2021 г. по искане на Окръжна прокуратура – Пазарджик съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Действията по разследването продължават.