Десет души са задържани по време на специализирана полицейска операция в Бургас и региона през седмицата за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения. Образувани са пет бързи производства и седем преписки, съобщи говорителят на полицията Цветелина Рандева.

Сред най-характерните случаи е задържането на 19- годишен младеж от руенското село Ябълчево, в чиято квартира в Айтос са открити два буркана от по  0,580 л. с марихуана и плик с  21 бели таблетки, чийто точен състав е в процес на изясняване, пише 24 часа.

В апартамент на бургаската ул."Сливница", обитавана от двама мъже на 38 г. и 42 г.  и  27 - годишна жена,  са намерени  стъклена тава с полепнало по нея кафеникаво кристалообразно вещество, пластмасово шише с червеникаво прахообразно вещество, пластмасово шише с прозрачна течност със специфична миризма и утайка на дъното, буркан с бяло вещество на кристали, две колби, везна и други вещи и прекурсори за производство на метамфетамин. 

Сред задържаните е и 25- годишен криминално проявен бургазлия,в чиято квартира в в ж.к. «Изгрев» също са открити голям брой вещества и посуда за производството на пико.