Заподозреният за убийството на 7-годишно дете в сливенското село Сотиря Мартин Трифонов е признал вината си пред служебния си защитник. Това се е случило в болницата в Сливен, съобщи БТВ, цитирайки адвоката, който държавата е осигурила на 21-годишния мъж.

Трифонов беше настанен в лечебното заведение в петък, след като беше прострелян с два куршума в краката при залавянето му. Прокуратурата вчера повдигна три обвинения на 21-годишния мъж – за убийство по особено жесток начин на непълнолетно лице, за изнасилване и за блудство. Мартин Трифонов е разказал с подробности извършеното от него и какво точно се е случило.

Адвокатът призна, че става въпрос за смразяващи детайли за престъплението и отказа да ги коментира.

Мартин казал, че осъзнава какво е направил, че съжалява. Той изтъкнал, че по време на престъплението бил пиян – първо пил ракия, после бира.

Всичко, което заподозреният е разказал, тепърва ще бъде проверено. За целта ще бъде проведен следствен експеримент на мястото на престъплението. Според неговия служебния защитник в подобни случаи едва 70% от думите на задържаните за тежки престъпления могат да бъдат приети като истина и се потвърждават в хода на следствието.

При пълни самопризнания на Трифонов защитата му може да поиска  съкратеното съдебно следствие, което води до намаляване на присъдата с една трета. Така вместо да получи доживотен затвор, той ще може да излезе след 25 години, коментираха юристи.

За отпадането на такава възможност при тежки престъпления призоваха днес с декларация от ВМРО.

Искат кастрация за убийци като Мартин от Сотиря с промяна в законаДа отпадне възможността за намаляването на присъдите при тежки престъпления, настояват от партията на Каракачанов

2 куршума спрели убиеца Мартин, повдигат му три обвинения още в болницатаВ понеделник прокуратурата ще поиска постоянен арест за Трифонов