Два куршума в краката са спрели бягството на 21-годишния Мартин Трифонов при залавянето му в петък, научи TrafficNews. В момента заподозреният за изнасилването и убийството на седемгодишната Криси от село Сотиря лежи в сливенската болница, където се възстановява от получените огнестрелни рани. Той ще изкара там поне пет дни, като през цялото време е под засилена охрана. Докато лежал в болницата Мартин отказвал да говори.

Куршумите са пронизали лявото бедро и са счупили дясната му подбедрица, но състоянието му е стабилно и няма опасност за живота. "Пациентът е контактен, отговаря на въпросите ни, сравнително спокоен е", коментира  зам. шефът на здравното заведение д-р Хрисант Хрисантов

Още днес срещу него ще бъдат повдигнати  три обвинения, обяви говорителят на окръжната прокуратура в Сливен Ваня Белева. Трифонов ще отговаря за убийство по особено жесток начин, за изнасилване на малолетна чрез използване на сила и привеждане в безпомощно състояние, както и за блудство.

Наказанията са съответно 30 години затвор, доживотен и доживотен без право на замяна. 

Обвиненията ще му бъдат повдигнати още в болничната стая в присъствието на служебен адвокат. В понеделник окръжната прокуратура ще поиска постоянен арест за Трифонов. Той вече има една присъда от 9 месеца затвор за блудство и опит за изнасилване на 14-годишно момиче, когато е бил непълнолетен. Лежал е в затвора и за кражба. Срещу него има и висящо дело в районния съд в Сливен отново за кражба

Междувременно в социалните мрежи тръгна кампания "Аз съм Криси" в знак на съпрчастност към загиналото момиче. Те масово слагат на стените си поста: „Когато Нотр Дам горя, всички бяхте Нотр Дам. При атентата в Париж, всички бяхте Париж, при пожарите в Сибир слагате снимка „Аз съм Сибир“. Днес Аз съм Криси.

Криси бе бъдеща първокласничка, но няма да тръгне никога на училище. Тя е дъщеря, внучка… Тя е тяхното дете.  Вече не… Благодарение на един изверг и психопат. Колко от вас се поставят на мястото на родителите?! Огънят, където падне, там гори. Аз не съм Сибир, Париж, Нотр Дам и прочие, днес АЗ СЪМ КРИСИ!!!“ със снимката на така и недочакалата първия си учебен ден Кристин Георгиева.