Майката на заподозрения за убийство на 7-годишното момиче не вярва, че синът й е убиец. Тя призна, че е помагала на сина си, докато се е укривал от полицията. Той беше задържан 24 часа след престъплението и остава в сливенската болница. Заподозреният за убийството на детето ще остане в областната болница в Сливен поне пет дни. Той е под засилена полицейска охрана.

Имал счупена кост и тежко артериално кървене, което е наложило спешната интервенция. Според полицията майка му е знаела какво е извършил, но го е укривала. Пред камерата на bTV Стоянка Стоянова разказа, че във фаталния ден Мартин отишъл до магазина рано сутринта и се върнал чак следобед. От полицаите разбрала какво е направил синът й. Признава, че докато се укривал в гората, идвал вкъщи за храна.

„Каза ми приготвяй ми багажа и ми остави ядене – нямаше време въобще да ми обясни какво се е случило. След това хукна. Идваше от гората да му давам яден. Каза ми, че няма да се предаде, понеже искали да го вкарат в затвора“, каза майката на Мартин.

По време на задържането си е оказал съпротива и беше прострелян. Има наранявания по краката, за които лекарите ще уточняват дали са от стрелбата, или от гористата местност, в която се е укривал. Днес изтича 24-часовата му мярка и ще бъде задържан за 72 часа. За bTV Окръжният прокурор на Сливен каза, че ще му бъдат повдигнати три обвинения - за убийство по особено жесток начин, за изнасилване и блудство. Наказанията са съответно 30 години затвор, доживотен и доживотен без право на замяна.

Жена от Сотиря нагостила Мартин Трифонов след убийството, не знаела, че го издирватЩе отнеме доста време, докато хората в селото се успокоят, каза кметът Димчо Георгиев

Роднини на Мартин знаели, че е убил малката Криси, но не го издали2 часа преследвали беглеца, пастир го хванал, но той пак се измъкнал преди полицаите да го задържат ранен