Химическа експертиза установи, че в момента на катастрофата, в която загина журналистът и водещ Милен Цветков, 23-годишният Кристиан Николов е управлявал автомобила си  под въздействието на три вида наркотици в кръвта. 

236 микрограма на милилитър кръв е била концентрацията на амфетамин в организма на обвиняемия за инцидента Кристиан Николов. При инцидентно взимане на дрога тази концентрация може да бъде до 100 микрограма на милилитър кръв, сочат резултатите от химическа експертиза.

Започнаха разпитите на вещите лица по делото за смъртта на Цветков миналия Великден. Заради намерените наркотици в кръвта му, високата скорост и липсата на спирачен път, въпреки червения светофар, прокуратурата го обвини, че умишлено е причинил смъртта на телевизионния водещ.

След разпита на експертите адвокатът на семейството на Милен Цветков Менко Менков коментира:

„Беше разбита на пух и прах защитната теза, че е било възможно тези наркотични вещества да са приети чрез случайна употреба на „Егермайстер“, в който някой, без да знае подсъдимият, може да е сложил наркотично вещество или чрез паста, специална, успокоителна за зъби или чрез чай, какъвто той бил употребявал, каквато беше тезата в досъдебното производство в обясненията, които е дал и показанията на брат му, на сестра му, както и на един от другите свидетели, които са присъствали на празненството преди катастрофата".

Делото продължава утре с приемането на още експертизи.