Скандал край минерален извор в землището на хисарското село Песнопой завърши с пребит човек, стрелба, потрошен автомобил, катастрофа и арест. 

Инцидентът е станал на 6 срещу 7 юни.  Група мъже и жени от махалата в Стряма посетили постройка, в която се намирала тръба с минерална вода. Двама от тях влезли в помещението, за да се къпят, а други двама мъже останали да чакат навън в лек автомобил. В това време пристигнал 50-годишният Атанас Илиев, който също искал да ползва минералната вода. Бившият военен влязъл в спор с двамата мъже в автомобила, защото искал веднага да влезе в помещението, а техните познати се забавили. Илиев извадил законно притежаван боен пистолет и стрелял три пъти във въздуха със стоп патрони, след което се отдалечил. В това време двамата мъже и трети техен приятел, който излязъл от постройката, се насочили към стрилеца. Като ги видял да се приближават, Илиев излязъл от автомобила си и стрелял отново със стоп патрони. Той уличил единия от мъжете. Тримата обаче го нападнали и го пребили, а след това счупили стъклата на лекия му автомобил. 

Мъжът, уцелен със стоп патрон, се качил в колата си и тръгнал за болницата в Пловдив. С него бил и един от приятелите му. На един от булевардите в града пострадалият, който шофирал,  предизвикал лека катастрофа. На място пристигнали полицейски служители, които го тествали за алкохол. Дрегерът отчел 0,5 промила, за което му бил съставен акт за административно нарушение.

По-късно за инцидента е бил подаден сигнал в полицията. Атанас Илиев е бил задържан за срок от 24 часа, като предстои да му бъде повдигнато обвинение. Оръжието, което е използвал, е иззето. 

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебното производство.