Двете крадли,  задържани след като се опитали да изнесат голямо количество дрехи от мол "Плаза", вече са с повдигнати обвинения. Жените са прекарали 24 часа в ареста на Шесто районно и днес вече са привлечени от прокуратурата.

Както TrafficNews съобщи, двете жени от ромски произход , придружени от две непълнолетни деца, влезли в магазин на голяма верига и започнали да обикалят между щандовете. След това се затворили в пробните. Една от служителките била забелязала, че само преди няколко дни същите жени пак били в магазина и пак "мерили" много дрехи. 

Оранителите на "Трафик СОТ", които отговорят за реда в търговския център, блокирали изходите и не допуснали жените да напуснат търговския обект. 

На място пристигнали и полицаи от Шесто районно управление. Жените са задържани , в пробните са откирити много дрехи със свалени алармени устройства. Те били деактивирани, което улеснява изнасянето на открадната стока през изхода, тъй като системата не може да се задейства. 

Крадли свалят алармите на дрехи в пловдивски мол, спипаха гиОхранители на Трафик СОТ са задържали жените след поредния набег