Две крадли са задържани след като се опитали да изнесат голямо количество дрехи от мол "Плаза" днес по обед. Двете жени от ромски произход , придружени от две непълнолетни деца, влезли в магазин на голяма верига и започнали да обикалят между щандовете. След това се затворили в пробните. Няколко дни по-рано от магазина били освободили вътрешната си охрана и затова продавач- консултантите се обърнали за помощ към охраната на мола. Една от служителките била забелязала, че само преди няколко дни същите жени пак били в магазина и пак "мерили" много дрехи. 

Оранителите на "Трафик СОТ", които отговорят за реда в търговския център, блокирали изходите и не допуснали жените да напуснат търговския обект. 

На място пристигнали и полицаи от Шесто районно управление. Жените са задържани , в пробните са откирити много дрехи със свалени алармени устройства. Те били деактивирани, което улеснява изнасянето на открадната стока през изхода, тъй като системата не може да се задейства. 

Служителите на веригата са открили липси и миналата седмица, а камерите в магазина са запечатали лицата на крадлите. 

При обиска на автомобила, с който пристигнали бандитките, полицаите са намерили и други крадени вещи. В съблекалнята  е намерено магнитното устройство, с което са били свалени алармите. 

Едната от задържаните е осъждана за кражба от магазин на H&M в столицата. Очаква я нова присъда.