Задържаната банкерка от Нова Загора Биляна Манчева, обвинена в източването на 440 хил. лева, се обърна с молба към Бургаския апелативен съд – да бъде пусната под домашен арест, защото не издържала в килията.

"Г-н съдия, не издържам, затворена съм в един квадратен метър. Допреди една седмица бях успешен финансов директор, не съм била наказвана. Изведнъж се озовах в една кутийка – метър на метър. Стоиш затворен и не можеш да разбереш какво се случва. Страшно е. Дори с адвоката си не мога да говоря адекватно. Не искам да бягам, ако исках можех да го направя, Моля само за домашен арест, ако трябва нека по 100 пъти ме проверяват", каза тя разстроена на мярката й за неотклонение.

За пореден път Манчева обеща да продължи да съдейства на разследващите.

Адвокатът потвърди думите й, като отбеляз, че в ареста имало серопозитивни, болни от хепатит, а условията били нечовешки – арестантите не се извеждали на полагащата се едночасова разходка.

Юристът настоя, че по делото все още няма никакви документи, на които да стои подпис на банкерката.

Според прокуратурата обаче, Манчева е теглила сумите от дебитни карти на клиенти, използвала е и други методи, при които не е било необходимо да подписва документи.

В залата прокурор Красимира Кателиева заяви, че ако бъде пусната – банкерката може да повлияе на свидетели по делото като вече имало сигнал от един от тях за подобни действия.

Родителите на Биляна, които присъстват на заседанието, са в шок и отказват да приемат, че дъщеря им е извършител на престъплението.

Как се крадат 445 бона за 3 години? Младата банкерка Б.М. знае!Прокуратурата я обвини за присвояване и поиска постоянен арест

Скандалът с източените пари гръмна миналата седмица, след като се оказа, че тя е изтеглила 45 200 лева от дебитните карти на двама клиенти без съгласието на титулярите. Това се е случило в периода от 28 ноември 2018 г. – 01 февруари 2019 г. чрез 105 тегления от банкомати.

Пипнала тук, пипнала там...Новозагорската банкерка ужилила 50-ина. Кой ще върне парите?Експерти: Първо банката трябва да установи липсите и после да ги върне!

Отделно от това е обвинена, че през периода от юни 2016-а до 5 февруари т.г. в Нова Загора, е присвоила пари, собственост на банка Алианц – 400 000 лева.

Сигналът за липсващите пари бил подаден от клиенти, които забелязали несъответствие по сметките си.

Дни по-късно от Алианц обявиха, че когато свърши проверката на прокуратурата в Нова Загора, банката ще възстанови липващите пари!

Алианц Банк: Свърши ли проверката в Нова Загора, възстановяваме парите!Институцията уверява, че засегнатите клиенти са само от града