Алианц Банк България уверява своите клиенти, че след като свърши проверката в Нова Загора, институцията ще започне процедура по възстановяване на сумите от неразрешените транзакции.

От банката се извиняват на засегнатите си клиенти и ги уверяват, че разследват неправомерните действия на своя служител.

Знаете, миналата седмица гръмна скандала, след като се оказа, че шефката на клона в града – 29-годишната Б.М. е изтеглила 45 200 лева от дебитните карти на двама клиенти без съгласието на титулярите. Това се е случило в периода от 28 ноември 2018 г. – 01 февруари 2019 г. чрез 105 тегления от банкомати.

Отделно от това е обвинена, че през периода от юни 2016-а до 5 февруари т.г. в Нова Загора, е присвоила пари, собственост на банката – 400 000 лева.

Сигналът за липсващите пари бил подаден от клиенти на банка Алианц, които забелязали несъответствие по сметките си.

Стража за банкерката, присвоила 445 бона в Нова Загора29-годишната жена е извършила общо 105 тегления от банкомати

Веднага след това банкерката бе арестувана, а Сливенският окръжен съд й определи мярка "задържане под стража".

Днес от Алианц Банк България уведомиха, че са се свързали с всички засегнати лица и са отправили официални покани за разпознаване или оспорване на операциите по банковите им сметки.

Как се крадат 445 бона за 3 години? Младата банкерка Б.М. знае!Прокуратурата я обвини за присвояване и поиска постоянен арест

"Незабавно след регистриране на нередност от Системата за сигурност и надзор на Алианц Банк България и последвалата проверка на място, сезирахме органите на реда… Към настоящия момент продължаваме активно своята вътрешна проверка с цел установяване автентичността на транзакциите, съгласно изискванията на приложимите нормативни актове. Засегнати са ограничен брой клиенти само от град Нова Загора", уверяват от банката.

Пипнала тук, пипнала там...Новозагорската банкерка ужилила 50-ина. Кой ще върне парите?Експерти: Първо банката трябва да установи липсите и после да ги върне!