Между 40 и 50 са ужилените клиенти от банкерката в Нова Загора, сигналът към полицията е подаден от хора, които забелязали несъответствие по сметките си.

Пръв сигнал подава синът на местен бизнесмен, който установил, че от сметката му липсват 20 хил. евро.

След това майка на студент, който не можел да плати семестъра си поради недостатъчна наличност по сметките си и така се стигнало до вътрешен одит на банката (Алианц - бел.ред.).

Според източници на TrafficNews.bg арестуваната банкерка е присвоила по този начин между 800 000 лева и 1 милион, които били изтеглени или изнесени зад граница.

Кольо Колев, който е имал две сметки в банката, е загубил около 180 хил. лева общо, разказа той пред bTV.

Разбрал от банката, те му се обадили да отиде за справка и му показали какво има по сметките си. Оказало се, че в тях останали по... 200 лв.

"Имали проблеми, но щели да се изяснят - това ми обясниха", разказа мъжът.

"И до ден днешен не са казали точно за какво става въпрос, стана ясно само, че парите са източени и че те се съмняват в началника на офиса тук. Даже й се обадих на таз началничка, тя ми каза, че е в отпуска и нищо не знае. Значи тече проверка, тука има такива липси, а те я пуснали в отпуска? По една случайност не е отишла още в Сърбия като Цветан Василев и да я гледаме там по телевизията", възмути се мъжът.

Схемата била от неговите сметки пари да се нареждат на лица, които той не познавал. Парите в края на веригата били изтегляни от банкомат.

Арестуваната банкерка източила близо 1 милион, изнасяла парите в чужбинаКлиенти на 29-годишната жена подали сигнали срещу нея

"В България всичко може да си помислиш. Всеки ден се случва нещо в държавата. Предстои парите да ми трябват, ще има обаче да чакам доста, въпреки че вина нямам", сподели още той.

От банката му казали, че ще се оправят нещата, но никакъв срок не му е посочен за това "оправяне".

Кольо Колев разговарял два пъти по телефона със задържаната банкова служителка, тя му твърдяла, че искали да прехвърлят всичко на нея: "Щом казва така, значи че има и по-високо свързан с измамите човек", подозира той.

10 дни минали откакто "ужилените" били викани в банковия офис и още няма никаква яснота как ще бъдат възстановени парите им.

Пред БНР банкови експерти коментираха, че ако сметки на клиенти на банка са източени по нейна вина, тя е длъжна да възстанови парите според българското законодателство.

Според тях, в случая с ръководителката на банковия клон в Нова Загора, която е отклонявала средства от сметки, системата за банкова сигурност е сработила.

Арестуваха 29-годишна банкерка, присвоила 400 бона от клиентиЖената извършвала измамите в банков клон в Нова Загора

Възможно е на банката да ѝ е необходимо време, за да установи липсите и съответно, да ги възстанови, коментират те.

"Дори и към момента известната сума пари от влогове на вложители да нарасне няколко пъти в хода на разследането, това няма да повлияе на стабилноста на банката", категорични са банкерите.