Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 27- годишният  Румен Александров по прякор Каспър за това, че на 21 декември 2019 г. в гр. Пловдив наръга и уби на пазара в Столипиново Митко Иванов след спор за жена.

Загиналият Иванов имал приятелски отношения с жена, но се разделили и тя заживяла на семейни начала с обвиняемия. Двамата обитавали отделно жилище. Убитият искал да поднови връзката с бившата си приятелка.

Близо две години след показното убийство заради жена в Столипиново, обвинение все още нямаТепърва предстои да бъде изготвена съдебно психиатричната експертиза на Каспър

На 21 декември 2019 г. двамата се срещнали на импровизирания пазар на ул. „Батак“ в гр. Пловдив. Започнали да се карат и се сбили. Пострадалият извадил сгъваем нож, с който наранил обвиняемият. Намиращите се на пазара хора се опитали да ги разтърват. В суматохата Каспър успял да стигне до автомобила си и взел кухненски нож, като подгонил Митко, който се спъва и пада върху една от сергиите. Александров го настигнал и го наръгал с ножа. Пострадалият е починал на място от остра кръвозагуба.

Убийството в Столипиново - заради любовницата на КаспърРумен Александров е задържан за 72 часа

По делото са разпитани свидетели, изготвени експертизи, иззети веществени доказателства и др.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.