Изминаха близо 2 години от показното убийство на пазара в Столипиново. Жертвата -  Митко Иванов бе намушкан смъртоносно от 24-годишния Румен Александров – Каспър. Причината – скандал за жена. Обвиняем – все още няма.

Припомняме,че трагедията се разигра на 21 декември 2019 година на ул. "Батак". Александров посегнал на съседа си Митко Иванов/26/ заради своя любовница. Каспър е женен, но от доста време имал паралелна връзка с млада жена от дюнера, в който преди време работел.

Митко Иванов живеел и работел в чужбина, преди дни си дошъл за празниците. Успял да се срещне с доста приятели, излизал с различни компании. До ушите на Александров стигнала информация, че Митко флиртува с любовницата му и той се ядосал. Отишъл да търси сметка на съперника си и избухнал скандал.

Словесната разправия преминала във физически сблъсък, Каспър извадил нож и намушкал конкурента си. Митко издъхнал преди линейката да дойде. Очевидно обаче жертвата също е проявила агресия, тъй като Каспър също е бил намушкан на няколко места с ножа. 

Румен имал тежки рани по ръцете, краката и гърдите, в резултат на проникване с 10-сантиметров нож.

Оказва се обаче, че Александров се е защитавал и така се е стигнало до фаталния край. Имено и поради тази причина той бе освободен от ареста, като Апелативен съд му наложи мярка за неотклонение „подписка”.

Убиецът от Столипиново излиза под гаранция! Ще опази ли полицията мира в махалата?

До къде стигна разследването?

Казусът е все още на фаза досъдебно производство. Все още се събират доказателства по случая, като тепърва предстои да бъде изготвена съдебно психиатричната експертиза на Каспър. Разследването продължава, като на този етап не може да се каже кога ще бъдат предявени материалите по случая на страните.

Тепърва предстои да разберем в какво престъпление ще бъде обвинен Каспър – за превишаване пределите на неизбежната отбрана или в предумишлено убийство.

Убийството в Столипиново - заради любовницата на Каспър

Убиецът от Столипиново имал стар конфликт с жертвата си, появи се в съда с тежки раниСъдът решава дали да върне зад решетките Румен Александров