Вместо да намаляват, случаите на измамени пенсионери от ало измамници в Пловдив, през последните месеци се увеличават. Само за последните два дни в града под тепетата двама души са се хванали на въдицата на мошенниците.

В първият случай е измамен 83-годишен мъж , който живее на улица „Тракийски юнак”. В късния следобед пенсионерът получил обаждане от фалшив полицай, който му казал, че всеки момент в дома му ще го нападнат мошенници и той може да му осигури защита срещу определена сума.  Без да се замисли мъжът дал на мнимия служител на реда 5642 лева.

Другата измамена пловдивчанка е на 66 години и живее на булевард „Дунав”.

Тя получила позвъняване от непознат мъжки глас, представяйки се за кварталния полицай, който я излъгал, че е набелязана от телефонни измамници и трябва да съдейства за тяхното залавяне. Жената повярвала на лъжата и се разделила със сумата от 10 000 лева. Тя сложила парите в торбичка и ги хвърлила през терасата.

Междувременно телефонните измамници ударили на камък при 87-годишна пловдивчанка, която не се хванала на лъжата и се обадила на сина си.  На нея и казали, че се провежда полицейска акция и тя трябва да предостави 50 000 лева.