Ново развитие по случая с измамника, подвел множество хора в Интернет с големи суми. „Александър Николаев” се представя за 35-годишен и продава евтини самолетни билети, трупайки огромна база с лични данни на измамените. Някои от хората му плащат, но остават с празни ръце след като са дали парите си.

Оказва се, че никой не е виждал „Александър”, защото няма такъв човек. На това мнение са и разследващите. Той всъщност се казва Спас и не живее в Париж, а в Кочериново. Следите сочат, че името на на мъжа всъщност е Спас Василев.

Неговият баща твърди, че не го е виждал от най-малко 4 години. Потвърждава обаче, че е бил забъркан в проблеми със самолетни билети.

„Беше във Франция, оттам се прибра, някакъв офис да откриват и какво стана, що стана...”, разказва бащата пред Бтв. „Преди време беше станал един случай, дадох сумата. Възстанових, за самолетни билети на едно момиче, Теодора, и това е. Не мога да те убедя да ми вярваш. Извинявам се, но обядвам с колегата”, каза родителят Димитър Мурджов.

Фалшивият Александър Николов е изключително активен в социалните мрежи – изгрява там по врeме на големите протести през 2013 г. Внимателно изгражда образа си - превръща се в коментатор в медии, без да се показва, създава уеб проекти. За себе си твърди, че живее в Париж, че е бил в щабовете на френски кандидат-президенти, а в последните няколко години, че е служител в компании като "Еърбъс".

Излъгал е над 40 души. Има измамени освен със самолетни билети, и с източване на кредитни карти, както и продаване на мобилни телефони и на лаптопи. Сред измамените е и Кирил Иванов, който живее във Великобритания, и е загубил около 300 паунда.

„Това, което най-много ме притеснява, е, че този човек или организация, защото аз не съм сигурен, че става въпрос за един човек, притежават личните ми данни. Изградил си е чудесен имидж и страшно много хора му вярват”, разказва той.

Полицията казва, че е установила измамника и вероятно ще го обяви за издирване.