Колегите си свършиха работа, няма пострадали, извършителят е задържан, обобщи главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов. Той обясни, че веднага след подадения сигнал за 45-годишен мъж, който след извършено престъпление се е заключил  в къщата на майка си в с. Манастирище, бе отцепен районът, на място спешно бе насочен екип от Главната дирекция „Жандармерия, специализирани операции и борба с тероризма“, установен бе контакт с извършителя и той бе задържан без да оказва съпротива.

Мъжът е многократно настаняван за лечение в психиатрично заведение. Главният секретар на МВР поясни, че една от причините на място да бъдат и специализираните части е била продиктувана от факта, че в къщата е била и майката на задържания и  възможността тя да стане потенциален заложник. Благодаря на колегите от ГД“ЖСОБТ“ и от ОДМВР-Враца за перфектно проведената операция, при която бе неутрализиран опасен човек, заяви министърът на вътрешните работи в оставка Христо Терзийски. Той изказа искрени съболезнования на близките на загиналия мъж.

Сигналът за престъплението бе получен днес  в ранния следобeд – 45-годишният мъж стреля с незаконно притежаван пистолет и прострелва смъртоносно 33-годишен местен жител - негов съсед. Задържаният е с психични отклонения, многократно е лежал в психиатрично заведение.