Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за задържаните имотни измамници Игнат Бенков, Мария Спасова, Стоянка Георгиева, Георги Петров и Борис Янков. Мярката им за неотклонение ще бъде разгледана днес от 16:00 ч.

Бандата на ромския бос с прякор Начо, която беше разбита при акция на антимафиоти и спецпрокуратурата в столичните квартали „Малашевци” и „Орландовци”, е  отвличала и изнудвала самотни възрастни софиянци, докато ги принуди да им прехвърлят имотите си.

Измамниците ползвали като бушони бивши свои жертви, които вече били загубили жилищата си и живеели във фургони. Те са имали задачата да проучват набелязаните собственици на имоти и да подписват документите.

 "След като групата локализира възрастни хора и след като ги затвори за определен период в къщата, която е наблизо, и ги принуди с физическо и психическо насилие да се съгласят да прехвърлят единствените си последни имоти, да бъдат използвани тези бушони на тяхно име да бъдат прехвърлени имотите. Т.е. те ги използват като подставени лица", уточни зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Скандалният бивш нотариус Борис Янков, който е работил до 2010 година, е участвал в разбитата банда. Само преди осем месеца той отново беше арестуван като участник в групата на Георги Янев-Джеймса, успяла за отнеме 23 имота за около 300 000 лева отново от самотно живеещи възрастни и болни хора. Срещу Янков се водят около 10 дела, а опитът му в измамите го направил ценен и за бандата на Начо.

Бивш нотариус в бандата на Начо, която отвличала самотни старци с имотиПрокуратурата повдигна обвинения на седем души, иска постоянен арест за петима

Бандата на Начо отвличала и изнудвала самотни софиянци, за да им прибере имотитеГрупата ползвала бивши свои жертви като бушони, подбирала възрастни хора, които си падат по чашката или имат психични проблеми