Бандата на ромския бос с прякор Начо, която беше разбита при днешната акция на антимафиоти и спецпрокуратурата в столичните квартали „Малашевци” и „Орландовци”, е  отвличала и изнудвала самотни възрастни софиянци, докато ги принуди да им прехвърлят имотите си, 

Така са загубили жилищата си трима души, набелязани са били още три жилища, но намесата на МВР е осуетила намеренията на групата. Това обясни зам.-главният прокурор Иван Гешев на специален брифинг за днешната операция, при която са задържани петима души от ромското гето.

„Става въпрос за организирана престъпна група, занимаваща се с това, което вие наричате имотни измамия. Това са група лица от български граждани от цигански произход, които се занимават с отнемане на имоти от възрастни хора, които селектират на базата на това дали има данни за тях, че са зависими примерно от алкохол или че имат психични проблеми, които почти нямат роднини и близки хора”, продължи Гешев.

  Бандата на Начо е ползвала като бушони бивши свои жертви, които вече били загубили жилищата си и живеели във фургони. Те са имали задачата да проучват набелязаните собственици на имоти и да подписват документите.

 „След като групата локализира възрастни хора и след като ги затвори за определен период в къщата, която е наблизо, и ги принуди с физическо и психическо насилие да се съгласят да прехвърлят единствените си последни имоти, да бъдат използвани тези бушони на тяхно име да бъдат прехвърлени имотите. Т.е. те ги използват като подставени лица“, уточни Гешев

 По-голямата част от петимата задържани са били съдени и преди за имотни измами.  "Към момента с колегите от ГДБОП работим с 10 лица. Предстои да видим на кои ще бъдат повдигнати обвинения. Заповеди за полицейско задържане имаме на 5 човека към този момент. Работим с още пет лица, но трябва да видим кой какво качество е имал", допълни главният секретар на МВР Ивайло Иванов. 

Той уточни, че имотите са се намирали на територията на София на различни места. "Имотите са били на възрастни хора, даже едно от лицата е с психични отклонения и е настанено в специализирано заведение", обясни още Иванов. По думите му престъпната група е избирала възрастни хора, които нямат живи роднини. Иванов уточни, че самото досъдебно производство се наблюдава повече от година. По думите му така наречените бушони са получавали дребни суми.

Тарторът Начо е бил изведен тази сутрин с белезници от луксозната си къща, която TrafficNews снима. Според съседите му той често отсъствал с месеци и винаги демонстрирал висок стандарт на живот.

Петима арестувани при акцията срещу имотната мафия в "Малашевци"Ромският бос Начо и съучастниците му прибирали с измами жилища от възрастни и самотни софиянци