Скандалният бивш нотариус Борис Янков, който е работил до 2010 година, е участвал в разбитата банда за имотни измами на ромския бос с прякор Начо. Само преди осем месеца той отново беше арестуван като участник в групата на Георги Янев-Джеймса, успяла за отнеме 23 имота за около 300 000 лева отново от самотно живеещи възрастни и болни хора.

Срещу Янков се водят около 10 дела, а опитът му в измамите го направил ценен и за бандата на Начо. Тарторът и съучастниците му бяха задържани при акцията на антимафиотите в столичния квартал "Малашевци" на 3 септември. Още тогава зам.-главният прокурор Иван Гешев обясни, че бандата е издирвала самотни възрастни хора, които е принуждавала да им прехвърлят апартаментите си. 

Специализирана прокуратура привлече към наказателна отговорност седем души от задържаните в "Малашевци" за участие в организирана престъпна група с цел изнудвания и отвличания в София, съобщиха днес от държавното обвинение.

На петима от обвиняемите лица е наложено задържане до 72 часа. За всеки един от тях Специализирана прокуратура ще внесе в събота искане до Специализиран наказателен съд за постоянното им задържане.

След акцията в "Малашевци" стана ясно, че бандата е водела отвлечените старци в къща, където те са били изнудвани да разпишат документи за прехвърляне на техните апартаменти. Част от тези документи да открити при обиска в дома на Начо, който и преди е разследван за имотни измами. 

Засега са известни три случая на отнети имоти на възрастни софиянци от разбитата група, както и три осуетени от полицията опита.