Бащата на прочулия се като „трафиканта с коня“ жител на ромската махала на Самоков Бойчо, беше арестуван също за шофиране без книжка, без преглед, без платен данък и липса на „Гражданска отговорност“. 62-годишният мъж бил заловен преди ден от патрул на „Пътна полиция“, научи Trafficnews.

За разлика от сина си, който две седмици по-рано спря единствено при звука на свистящите покрай буса му куршуми, по-възрастният ром се подчинил на полицейското разпореждане.

Справката на пътя обаче показала, че той няма никакъв документ и освен това бил регистриран множество пъти за престъпления, основно кражби.
Фамилията от гетото на Самоков се прочу, след като Бойчо отказа да спре със стария си бус на полицаи, провеждащи акция срещу трафика на мигранти.

Тогава се наложи да спират рома с гумени куршуми, които се забили в задното стъкло на буса му. Екипите, които препречили пътя му пък открили в каросерията кон, който за радост не пострадал при стрелбата.
Бойчо пък обяснил най-спокойно, че не спрял, защото помислил, че униформеният му маха за „Здрасти“, а не, за да го отбие за проверка.