36-годишният Христо Ангелов, който преби от бой 9-годишния си син Митко и го завърза бос на гробищен парк в село Дуванлии, остава в ареста за постоянно. Това решиха магистратите от Окръжния съд в Пловдив, след като вчера прокуратурата образува бързо производство срещу мъжа за противозаконно лишаване от свобода на малолетното му дете и поиска постоянен арест за причинения тормоз.  

Макаренко от Дуванлии е наложил свирепи възпитателни мерки върху доведения си син Димитър. Вчера стана ясно, че побоят, връзването в гробище и изоставянето на детето там, е било вследствие на телефонно обаждане от директорката на ОУ "Христо Смирненски" в с. Житница, където учи Димитър. 

"Не знам какво ми стана, звъннаха ми по телефона. Митко обиждал госпожата, псувал директорката. Признавам си грешката, повече нищо няма да я повторя. Аз работя, гледам си децата. Аз не съм толкова лош човек, не знам какво ми стана! Обещавам повече никога да не се повтаря“, това заяви Христо в съда по времето на лична защита.

Съдията обаче посочи, че Ангелов имал лоши характеристични данни, а свидетели твърдели, че мъжът системно пребива жена си и децата си, което бе достатъчно да уважи искането на държавното обвинение и да остави Ангелов в ареста за коледните празници.

 

Припомняме, че терора се разигра преди два дни в пловдивското село Дуванлии. Криминално проявееният баща е избухнал, след като детето се прибрало в дома си. Ангелов му нанесъл побой, като първоначално го удрял с шамари, а в последствие използвал метален ръжен и дървена пръчка, която счупил на пет места по време на побоя. При побоя на детето били причинени множеството телесни повреди. Свидетели на нанесения побой станали майката на детето Е. Боянова, с която Ангелов съжителствал на семейни начала, както и двама от братята му.

След побоя Ангелов отвел детето до гробищния парк на с. Дуванлии, където го завързал босо за оградата на гробището и го оставил там, като се прибрал в дома си.

Малолетният Димитър успял сам да се развърже, след което случаен минувач го откарал в медицински пункт в с. Калояново за оказване на медицинска помощ. Понастоящем е хоспитализиран в УМБАЛ Св. Георги в гр. Пловдив, без опасност за живота.

Към настоящия момент по делото е разпитана майката на детето и се провеждат разпити на всички лица, очевидци на престъплението, назначени са съдебно-медицинска експертиза на детето, втора съдебно-медицинска експертиза на иззетите с протокол за оглед на местопроизшествие веществени доказателства, съдебна психиатрична експертиза на Христо Ангелов и комплексна съдебна психиатрично-психологична експертиза на малолетния Димитър.