Иранец, в чийто камион са открити 214 кг хероин в консерви, опита да напусне ареста, но безуспешно. Преди седмица хасковският Окръжен съд е освободил Вахид  Н. срещу 5 000 лева гаранция, но прокуратурата е обжалвала определението и днес той застана пред пловдивския Апелативен съд, който се оказа далеч по - строг.

Вахид е задържан на ГКПП "Капитан Андреево" с рекордна пратка от наркотици. 31-годишният мъж е привлечен като обвиняем от Окръжната прокуратура в Хасково, за трафик през границата ни на 214 кг хероин на стойност 13 914 550 лева.

Обвиняемият е влязъл на пункта от Турция на 24 април 2017г. около 9.00 часа с камион "Скания" с иранска регистрация. Водачът е предоставил за проверка документи, според които е превозвал консервни кутии с подправка за паниране на пилета.

Товарният автомобил е пътувал от Иран за Полша. Той е бил отклонен за рентгеново изследване. При инспекцията става ясно, че съдържанието в част от кутиите е по-тъмно и с различна плътност. Установява се, че в 468 консерви се съдържа кафяво прахообразно вещество, което при извършен полеви наркотест е реагирало на хероин.

Махид е категоричен , че няма нищо общо с херона. "Когато се качих в камиона, той беше пломбиран. Аз по никакъв начин няма как да знам какво има в това, още повече , че консервите са запечатани фабрично" разказа Вахид.  Той заяви, че на път за Полша е минал през 5 проверки с рентген в Турция, но там не са засекли дрогата. "Предложих на полицаите да карат с мен до Полша, за да заловят тези хора, които са замесени в схемата и да разберат, че аз нямам нищо общо. Но те отказаха" заяви иранецът. 

Той ще прекара следващите месеци в ареста в Хасково.