Трима души са ръководили заловената миналата седмица банда на Радмил Ранов- Радо Ланеца, която беше обявена за една от най-големите разбити досега у нас групи за разпространение на наркотици.  25-има от общо 32-ма обвинени са обявени за издирване. За някои от тях е издадена и европейска заповед за арест, обясни днес шефът на спецпрокуратурата Димитър Петров.

Той отказа да назове имената на тримата тартори на бандата на Ланеца, но уточни,  че част от групата са и хора, чиито снимки бяха разпространени преди две години на плакати в София. Те бяха сочени като "Мъжете, които тровят децата ни". 

Зам.- шефът на ГДБОП Стоян Темелакиев обясни, че някои от дилърите са били тормозени и бити, за да се съгласят "да вършат работа".

Едното направление е продажба на наркотични вещества на едро, търговия с 50 и повече килограма високорискови вещества - хероин, кокаин, коноп, екстази, почти цялата палитра. Второто направление е дилърска мрежа, изградена от самите тях. Третото е, че в нощните заведения и по партитата основно те са предлагали наркотични вещества", посочи още той.

Прокурорът не коментира дали задържаните имат връзка с по-големи имена от наркобизнеса и подчерта, че групировката е работила на територията на цялата страна.

Според Тренчев групата действа вече от 4 - 5 години насам, а активно се разследва от 2 години и половина.

Петима от дилърите на Радо Ланеца остават зад решетките, дирят боса и още 20 душиСъбраните доказателствата до момента сочели, че в групата участват 30 души с трима ръководители