Съдът остави в ареста петимата задържани, за които се смята, че са част от организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Причината е да не повлияят на разпитите на свидетели. За единия от арестантите има доказателства, че отглежда марихуана в 10 стаи със специални инсталации. В други от обвиняемите са намерени наркотици, предава Нова.

Според прокуратурата наркотиците са били разпределяни по райони. Всеки район си е имал склад и отговорник, който е зареждал дилърите. Събраните доказателствата до момента сочели, че в групата участват 30 души с трима ръководители. 

Припомняме, че осем души бяха задържани при мащабната акция на спецпрокуратурата и ГДБОП срещу наркомафията в страната. Твърди се, че те са заемали високи позиции в групата на Радмил Ранов, по-известен като Радо Ланеца. Самият той не е арестуван, а е обявен за общодържавно издирване. Издирват се още 20 лица, които предстои също да бъдат привлечени към наказателна отговорност по досъдебното производство.

По време на операцията са разбити и двете големи нарколаборатории на наркобригадата - в София и в Русе. 

Престъпната организация е генерирала милиони левове печалба годишно от дрогата. Има данни, че бандата се е ползвала с протекция отвисоко. 

Радо Ланеца нашумя през 2016 г., когато се появи на плакати със снимки на наркодилъри, който бяха разлепени в цяла София. Надписът над портретите им гласеше: "Мъжете, които тровят децата ни".
 
Година по-късно бяха арестувани двама столични полицаи, оказали се част от наркобандата му.