Предлагам на следващите президентски изброи г-н Радев повече да не бъде държавен глава. Това заяви депутатът на ГЕРБ Даниел Митов по повод разследването на смъртта на ст. лейтенант Тодор Манчев в полигона на Ново село.

"Това е прикриване на убийство от страна на разследващите, които са част от военна полиция. Първото нещо, което трябва да се случи, е още днес Румен Радев да освободи от длъжност шефа на военна полиция. Докато този човек изпълнява своята длъжност, има опасност да бъдат потулени още доказателства. Министърът на отбраната веднага трябва да подаде оставка, поискана от президента", каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Както съобщихме, днес стана ясно, че се работи по версия са убийство, а не самоубийство.

Междувременно зам.-министърът по отбрана Пламен Йорданов заяви, че разследването на случая с простреляния старши лейтенант  се води от военна прокуратура от първия ден. Не се води от военна полиция, за да няма замърсяване на случая.

"От министерството на отбраната никой не се е крил по нито една тема и със случая с Ф-16, и с Чешнегирово", каза зам.-министърът. Трябваше военният министър да бъде изслушан по актуални въпроси, но не се появи в комисията. Причината, че се разболял от летен вирус още от неделя, обясни Пламен Йорданов.

Последните твърдения по случая са, че убийството или самоубийство на лейт. Манчев е обвързано със скандала по нахлуването на американски командоси в цех край летище "Чешнегирово".

"Може двата случая да са обвързани, но проверката е различна", каза зам.-министър Йорданов пред "24 часа" и отново отрече военна полиция да е намесена в случая.