Потърпевши, а не престъпници! Това твърдят за себе си Георги и Илия, задържани след стрелба край Пловдив. Екшънът с тяхно участие, за който TrafficNews разказа, се разигра в неделя.

 Тогава 28-годишната шофьорка Лиляна позвънила в полицията и съобщила, че в участъка между Брестник и Пловдив от движещ се пред нея лек автомобил „Воксхол“ бил произведен изстрел с оръжие във въздуха. Докато извършвала изпреварване на същата кола, стрелбата се повторила. Униформените спрели „Воксхол“-а край кръгово кръстовище на разклоните за Брестник, Белащица и Пловдив. 

Ден след инцидента, Лиляна се свърза с редакцията на TrafficNews, за да разкаже какво се е случило. По думите й, тя и мъжът й Мирослав тръгнали след младежите, тъй като единият им дължи пари и искали да се разберат с него. По пътя бил произведен изстрел, а малко по-късно втори. Пистолетът, по думите на 28-годишната жена, е бил насочен към нея.

Мъжете, стреляли по жена край Пловдив, дължали хилядарка на мъжа й23-годишният Илия и 32-годишният Георги са от Първенец

С нас се свърза и един от задържаните – 32-годишният Георги от Първенец, който представи коренно различна версия за случилото се, като подчерта, че всъщност жертвите били той и приятелят му Илия, а Лиляна и мъжът й тенденциозно искали да ги очернят.

 Съпрузите замервали колата на Георги с камъни и го преследвали от Куклен до кръговото кръстовище за Белащица. При това едва не ранили гаджето на неговия приятел Илия, която била бременна и пътувала в автомобила.

„ В неделя взех Илия и тръгнахме към Куклен. Там живее приятелката му Величка, която е бременна. Първоначално Илия не искаше да ходим там, защото може да се срещне с Мирослав -Петела. Попитах го какъв му е проблема с този човек, а той ми разказа, че от 4 месеца Мирослав го изнудва и заплашва. Илия е работил за него, но не му е плащал и затова е напуснал. От тогава всеки ден Лиляна и мъжъ й му звънят. 

Същият ден отидохме при Величка, пихме кафе и си тръгнахме към Първенец. Още в Куклен Петела и жена му ни видяха и тръгнаха след нас. Илия се притесни, приятелката му също. Колата караше Лиляна, мъжът й се возеше. Те се опитаха да ни спрат, като уцелиха с камък задницата на моята кола”, разказа Георги пред наш репортер. 32-годишният мъж бе категоричен, че по време на движение нито той, нито спътникът му Илия, не са вадили пистолет и не са стреляли.

Мъжът разказа още, че „гонката” между двата автомобила продължила до пътя между Брестник и кръговото за Белащица. Там колата на Лиляна и Мирослав ги изпреварила, препречила им пътя и момчетата спрели.

„Съпрузите слязоха, видях как Лиляна се наведе, взе камък и го хвърли по отворения прозорец на колата ми от страната на Илия. Камъкът мина покрай главата на бременната Величка, рикошира в колоната и ме удари във врата. Тогава Илия много се притесни. Знаеше, че в жабката на колата имам пистолет, изкара го, но още докато беше вътре, гръмна. Дори не беше отвън, а в краката на Илия. Личи си нагара по жабката. В пълнителя имах само един патрон. 

Аз започнах да търся сметка на Миро за камъка, но той ме изгони, заявявайки ми да не се бъркам. Междувременно Лиляна започна да звъни на полицията, а също се обадих на спешния телефон 112. Дойдоха 5 патрулки, както и близките на Величка и Илия. Полицаите видяха камъка в колата, казаха да не го пипам, но аз го хванах и го изхвърлих”, разказа още Георги. Той добави, че половин час по-късно той и спътниците му са били отведени в районното полицейско управление. След направените проверки 32-годишният шофьор бил освободен.

„Полицията установиха, че всичките ми документи са изрядни, както и че изстрелът е бил само един. Стреляно е само веднъж и то в самото купе и по неволя. По жабката имам петно от изстрела. В района на инцидента има и камери. Ще се установи в последствие всичко”, каза още Георги.

32-годишният мъж и спътниците му са пуснали жалба срещу Лиляна и Мирослав за клеветите и обидите, както и за хвърлянето на камъни по колата. 

"Да, щетите не са големи, дори минимални, но е факт, че така заплашват живота ми, този на Илия и дори на бременно момиче. Няма да оставя нещата така. Те лъжеха и в полицията. Мирослав разказа, че сме се засекли на бензиностанцията в Брестник, където сме му показвали средни пръсти. Жена му пък разказва съвсем различна случка – излизали от селото и тогава ни засекли. Не споменават, че са целили колата с камъни, че са заплашвали”, завършва разказа си 32-годишният мъж.