Мъжете, стреляли по жена край Пловдив са стари познайници на полицията. 23-годишният Илия и 32-годишният Георги са от Първенец и са познавали мишената си от години.

Припомняме, че в неделя 28-годишна шофьорка позвънила в полицията и съобщила, че в участъка между Брестник и Пловдив от движещ се пред нея лек автомобил „Воксхол“ бил произведен изстрел с оръжие във въздуха. Докато извършвала изпреварване на същата кола, стрелбата се повторила. Униформените спрели „Воксхол“-а край кръгово кръстовище на разклоните за Брестник, Белащица и Пловдив.

В рамките на проверката е установено, че през прозореца си е стрелял 23-годишен пътник на предна седалка. Иззето е и оръжието – газов пистолет, собственост на 32-годишния шофьор.

Стрелба на път край Пловдив! Арестуваха двама23-годишен стрелял от лек автомобил, задържан е и шофьорът

TrafficNews  научи, че Илия и жената - Лиляна, са се познавали. 23-годишното момче е работило при мъжа й, но преди 4 месеца е завлякъл работодателя си с 1000 лева.

В неделя семейството на Лиляна са били на гости в Брестник. Тя и съпругът й забелязали двете момчета – Георги и Илия, в центъра на населеното място. Те се опитали да спрат колата и да се разберат с по-младия, кога ще върне парите. Присветнали с фаровете на автомобила си, за да дадат знак на водача да спре, но той продължил към изхода на селото. Лиляна и мъжът й тръгнали след тях. На шосето обаче, от левия прозорец се подал пистолет, а пасажерът произвел изстрел по семейството.

„Решихме да ги изпреварим, но когато се изравнихме с колата на Георги, Илия отново насочи пистолета към нас и стреля. На кръговото на Белащица спряхме колата и препречихме движението на момчетата. Междувременно се обадих на полицията. Георги ме помоли да не сигнализирам до МВР за инцидента, а Илия седеше в колата. Докато дойдат униформените, пристигнаха близки на момчетата. С тя имаше и момиче – гадже на Илия. Нейните родители дори ни заплашваха”, заяви пред наш репортер Лиляна.

След като пристигнали униформените, момчетата били задържани и отведени в районното. Там били и Лиляна с мъжа й.

„Георги ми заяви там, че пистолетът бил законен, с изрядни документи и същия можел да го дава на когото поиска. Каза, че ще се отърве от всичко, тъй като има връзки в Първо районно и цялата вина ще стовари върху нас. Нещо повече, момчетата казаха на полицията, че аз и мъжа ми сме ги следели от Куклен до кръговото, че сме ги притискали с колата и те са били жертва. Стреляли за самоотбрана. Пред районното отново имахме кавга от близките на Илия и Георги”, допълва потърпевшата жена.

Тя разказа още, че два часа след ареста Георги е бил освободен. По време на задържането му, лекар е посетил районното, тъй като 32-годишният мъж вдигнал високо кръвно. Пред ПРУ-то била майката на Георги, която повтаряла, че синът й не е виновен, а Илия.

„Когато тръгнахме, полицията ни предупреди, че колата на Георги е все още на пътя. Той няма право да я мести до следващия ден. Точно час след тръгването ни от полицията, видях Георги със същата кола в квартал Кючук Париж.

По официални данни на полицията и двамата са задържани за 24 часа, но това не е така. Георги бе пуснат веднага. Това е недопустимо – предал е пистолет на лице, което според полицията е криминално проявено. Той трябва да е под отговорност също”, възмущава се Лиляна.

Тя е категорична, че ще подаде жалба срещу двамата в прокуратурата. Жената е притеснена, както за нея, така и за 7 -годишното си дете, тъй като мъжете може да търсят отмъщение.

Георги и Илия са от село Първенец. Почти цялото село познава младежите. От жителите на населеното място научихме, че и двамата са стари познайници на полицията и дори на съдебната система.

Оказва се, че малкият брат на Илия е едно от децата, претърпели инцидент с фатален край на язовира край Марково в края на януари. 

Водолази намериха тялото на 15-годишното момче, потънало във водоем край Марково ВИДЕОРоднините на момчето също са на място