Митка Люцканова е била арестувана от криминалистите от РУ Хисаря. В момента 25-годишната сръбска циганка е в зандана с обвинение за кражба и измама.

При претърсването в дома на Митка не са открити парите. Тя не се признава за виновна, но е разпозната и от Мария, и от комшийката й, която я видяла да влиза в дома в Житница. Парите са на сина на жената, който се занимава с бизнес. Циганката е била закопчана в село Мененкьово, където живее с цялата си рода. Тези роми са известни с ловките си ръце и се продават в целия свят именно за крупни кражби и измами, съобщава Блиц.

Припомняме, че 68-годишна жена село Житница дала 16 000 лева за разваляне на магия. По първоначални данни, това се е случило вчера по обяд, когато  жената била посетена в дома си от мнима врачка.

Тя  заявила, че над семейството тегне черна магия и за развалянето й поискала всички налични пари. Потърпевшата събрала 16 000 лева и ги предала на непознатата, която ги увила в хартия, извършила “ритуал” и си тръгнала. 

Едва по-късно потърпевшата установила, че парите от пакета липсват и подала сигнал в полицейското управление в Хисаря. По случая е образувано досъдебно производство. Предприети са действия за издирване на извършителката на престъплението.