Две спецакции срещу разпространението и притежанието на наркотици са проведени в Пловдив в понеделник. В рамките на едната операция разследващи иззели над 1200 грама марихуана, 20 грама кокаин, електронна везна и парична сума от апартамент в квартал „Кършияка“. По случая е образувано досъдебно производство. В полицейския арест са били отведени 24-годишна жена и мъже на 21 и 25 години. С прокурорско постановление срокът на задържане на последните двама е удължен до 72 часа.

В хода на другата акция полицаи извършили претърсване на адреса на 38-годишен криминално проявен и осъждан мъж от квартал „Столипиново“. Там били открити над 80 пакетчета амфетамин с тегло близо 60 грама, около 14 грама марихуана, пари, електронна везна и други веществени доказателства за осъществяваната незаконна дейност. По разпореждане на Районната прокуратура срещу пловдивчанина е образувано бързо производство. След първоначално 24-часово задържане, той е отведен в ареста за срок до 72 часа.

Контрабанден тютюн с тегло 20 килограма и машина за рязането му са иззети от къща в пловдивския квартал „Шекер махала“. Процесуално-следствените действия са предприети в рамките на специализирана.  По случая е образувано бързо производство срещу 24-годишна жена.  

Снимка: Илюстративна