Районният съд в Ловеч осъди на на две години и шест месеца лишаване от свобода мъжа, който простреля жена, докато играеше хоро в новогодишната нощ в града.

47-годишният Х.Й. е признат за виновен по повдигнатите му от Районна прокуратура-Ловеч три обвинения за извършени престъпления - причиняване на тежка телесна повреда на лице, държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси без разрешение и хулиганство.

Обвиняемият е осъден за това, че на 1 януари между 00:57 и 01:13 часа в ловешкия квартал жк "Младост" - на паркинг пред блок, чрез възпроизвеждане на изстрел с пневматична пушка, е причинил тежка телесна повреда на 42-годишната Теодора Т., като телесната повреда е причинена по начин, опасен за живота на мнозина и деянието е извършено по хулигански подбуди.

Той е признат за виновен и по обвинението, че по същото време и на същото място извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - възпроизвел изстрел по посока на хора, играещи хоро на паркинга пред жилищен блок, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Х. Й. е осъден и за това, че е придобил и държал огнестрелно оръжие и боеприпаси без да има за това надлежно разрешение - 6 броя патрони и пневматична пушка, калибър 5,6 мм, преработена в еднозарядно неавтоматично огнестрелно оръжие, предназначено за стрелба с малокалибрени патрони.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

Делото приключва с одобрено от Районен съд-Ловеч споразумение, което има последици на влязла в сила присъда.