Мъж и момче са били засечени с наркотици при полицейски проверки във вторник. Около 16 часа, на главен път Пловдив-Хасково служители от отдел “Криминална полиция” спрели лек автомобил “Опел” с 57-годишен водач.

При последвалото претърсване в колата бил намерен пакет със суха тревиста маса, а експертна справка установила съдържанието на синтетичен канабиноид. По случая е образувано бързо производство. След доклад в прокуратурата, на мъжа е взета мярка за неотклонение “подписка”.

Същата вечер, около 23.30 часа, в Първо РУ бил отведен 18-годишен, заловен на ул. “Стамат Икономов” в областния град с близо 0.3 грама марихуана.

Отново на пътя: неправоспособен и дрогиран водач на моторно превозно средство са заловили вчера служители на Първо РУ в Пловдив.

Около 20 часа, на ул. “Славееви гори”, те спрели мотопед без регистрационни табели, управляван от 22-годишен младеж от града. Тестът с апарат за употреба на наркотици показал, че той е под въздействието на кокаин.

С полицейска заповед извършителят е задържан за едно денонощие. Образувано е бързо производство.

Няколко часа по-рано същите действия са предприети в Шесто РУ спрямо 32-годишен жител на село Златосел. На бул. “Марица-юг” той бил засечен от пътни полицаи, седнал зад волана на лек автомобил “Опел” след употреба на алкохол 1,35 промила.