Жегите навън може да доближават 40 градуса, но някои хора предпочитат да вдигнат градусите вътре в себе си с още поне 10-ина отгоре. Как го постигат? С промишлени количества алкохол. По-лошото е, че след това се качват на автомобилите си и се превръщат в опасност на пътя – както за себе си, така и за другите участници в движението.

Тези почивни дни също не се разминаха без опити за рекорди сред пияните шофьори. Докато ансамбъла ни се окичи със златен медал за спортните си умения, водачи в Пловдивско се опитаха да се качат на стълбицата за „Най-пиян шофьор”. Не един, а двама от тях са били заловени от полицаи с над 3 промила алкохол в кръвта. И двамата са арестувани в събота.

Първо, около 18:30 часа в село Ръжево Конаре бил засечен 48-годишен жител. Той бил седнал солидно почерпен зад волана на лек автомобил КИА. Три часа по-късно в село Скобелево 55-годишен местен водач се бил качил в лек автомобил “Фолксваген”, като той също бил брутално пиян.

На второ място в „стълбицата на срама” сам застава 56-годишен мъж от Раковски, който бил хванат от полицаи в града да шофира ауди с концентрация на алкохол в кръвта 2,37 промила. С 2 промила пък бил заловен 41-годишен асеновградчанин, който шофирал лек автомобил фолксваген в село Катуница.

Още един собственик на фолксваген е бил арестуван за шофиране в нетрезво състояние. Това е станало край Карлово, където бил задържан 28-годишен от село Васил Левски. Той обаче не бил пиян, а  под въздействието на наркотици.

В неделя други двама нарушители на пътя били задържани от служители на Районното управление в Труд. В района на 122 км на автомагистрала “Тракия” 54-годишен от село Руен управлявал лек автомобил рено с 2,23 промила алкохол, а в село Рогош 67-годишен от Златица бил зад волана на опел, въпреки в кръвта му имало 1,27 промила алкохол.

Срещу всички извършители са образувани бързи производства. Поуката? Не бъдете като тези шофьори. Не управлявайте кола след употреба на алкохол и пазете живота си и този на другите пътуващи. В противен случай рискът е твърде голям – не само да прекарате една нощ в ареста, но и да се случи нещо много по-лошо.