Двама извършители на вандалска проява са установени и задържани от септемврийски криминалисти. В понеделник сутринта в полицейското управление на град Септември бил получен сигнал от 47-годишен мъж, който съобщил, че неизвестни са счупили един от страничните прозорци на автомобила му, както и странично огледало. Колата била паркирана пред жилището на потърпевшия.

В резултат на проведеното разследване „по горещи следи“ служителите от група „Криминална полиция“ установили самоличността на извършителите. Оказало се, че това са двама 30-годишни септемврийци, които са задържани в ареста за срок от едно денонощие. Спрямо тях се води досъдебно производство.

Междувременно 28-годишен мъж от Велинград е задържан за притежание на канабис. По време на акция на полицията на входа на махала „Асфалтова база“  в Пазарджик екип на РУ-Велинград у него е открито полиетиленово топче със суха зелена листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на канабис. Дрогата е иззета, а притежателя и задържан за срок от 24 часа.

Акцизни стоки без бандерол за иззети в рамките на друга проверка. Криминалисти от РУ-Пазарджик намерили в къщата на 33-годишна жителка на село Мало Конаре малко над половин килограм сух нарязан тютюн без бандерол. При аналогична проверка в село Звъничево органите на реда открили в жилището на 65-годишна жена 3.5 килограма сух тютюн и 180 къса саморъчно направени цигари. Намереният тютюн и цигари са иззети, а по случаите са образувани преписки.