Хванаха четирима апаши в Пазарджик и областта. В Мало Конаре полицаи засекли каруца с двама мъже. Последвала проверка, при която се установило, че конския впряг бил натоварен с 22 парчета от метални винкели с дължина над два метра. Полицаите установили, че металните изделия са откраднати от съседното село Хаджиево и са собственост на кметството. Докато траела проверката двамата успели да скочат от каруцата и да избягат, като изоставили всичко. Полицаите установили, че бегълците са 20-годишен жител на Стамболийски и 29-годишен мъж от пазарджишкото село Черногорово. Те са обявени са издирване, а по случая е образувано досъдебно производство.

През нощта на 8 срещу 9 октомври апаш проникнал в къщата на 63-годишен мъж от Пещера. Апашът взломил единия от прозорците, влязъл в една от стаите и отмъкнал мъжка кожена чанта с лични документи, смартфон „Самсунг“ и сумата от 1500 лева. След като установил кражбата стопанинът на дома сигнализирал в полицията. Така в резултат на проведеното разследване пещерските полицаи стигнали до самоличността на извършителя.  Оказало се, че това е 49-годишен мъж от същия град.

Вчера в полицейския участък в Ракитово постъпил сигнал от 49-годишен жител на родопското градче. Той съобщил, че апаш повредил вендинг автомат за кафе, който бил поставен пред къщата му. От там била извършена кражба от монетника на устройството в размер на 90 лева. Полицаи от участъка предприели разследване и не след дълго разбрали, че извършител на проявата е 17-годишен тийнейджър от Враца. Той е задържан в ареста, а спрямо него е образувана преписка.