Полицаи са задържали дилърка, поставена под домашен арест. Криминалистите разполагали с информация, че 35-годишна пловдивчанка с наложена мярка за домашен арест, го нарушава.  На 26 май жената била забелязана в магазин до дома и, който се намира в ЖК Тракия. Служителите на реда  докладвали случая на компетентната прокуратура и предприели процесуално следствени действия – претърсване в жилището. След като на адреса били открити малки количества амфетамин и метамфетамин с общо тегло близо 0,6 гр, униформените задържали дилърката. В момента тя е с повдигнато обвинение.  

Междувременно марихуана, хероин и синтетична дрога са иззети при личен обиск и проверка на адрес в Столипиново. Бързите производства по случаите се наблюдават от Окръжна прокуратура Пловдив. При проведена акция полицаи предприели проверки на лица от криминалния контингент и обитавани от тях адреси. От 31- годишен, спрян за проверка на улица "Ландос", са иззети две пликчета марихуана с тегло 0,773 гр.

При проверка на къща на улица „Джебел“ в момент на пакетиране на дози, е задържан друг 31-годишен мъж. В дома му са намерени 134 найлончета сгънати в единия край. На маса в дневната са открити суха листна маса в насипно състояние и шише с безцветна течност. Химици от Базовата научно- техническа лаборатория са установили, че шишето съдържа метадон, част от пликчетата- дизайнерския наркотик бутинака, като някои от  дозите е бил добавен и хероин. Мъжете са задържани в ареста, като единия от тях е с мярка от 72 часа.