32-годишен мъж от Смолян е задържан във връзка с търговия с гласове. Той е задържан при акция в квартал Каптажа., съобщава 24 часа.

"При проверка е открит лист имена на хора. Образувано е досъдебно производство. Мярката за неотклонение искаме да е постоянна, тъй като се касае за тежко умишлено престъпление, и има реална опасност да извърши друго престъпение. Предстои да бъдат разпитани още свидетели, използвани са всички възможности да бъдат осигурени всички свидетели и те да бъдат разпитани. Съвместната ни работа с полицията дава съответния ефективен резултат. Призовавам всички граждани да подават сигнали", каза на брифинг окръжния прокурор в Смолян Недко Симов. От прокуратурата заявиха, че ще бъдат разпитани всички хора, чиито имена са в списъците.

 "Арестът е извършен след сигнал, че мъжът предлага около 100 гласа срещу заплащане, за да подкрепят дадена партия. При акцията е установено, че дилърът се свързва с роднини и приятели и обсъжда изборната продажба в социалните мрежи", обясни директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Димов.

Прокуратурата и полицията отказват да назоват името на дилъра и съответната партия. Според източници на "24 часа" сигналът е подаден от Анастас Караджов – водач на листата „Българско лято” в Смолянска област. Като водач на листата задържаният дилър, който е от ромската махала, му предложил да осигури съответните гласове срещу определена сума пари