Спецпрокуратурата проверява 70 обекта, свързани с бизнесмена Миню Стайков. Сред тях са "Сис индустрис", "Винпром Карнобат", обекти във Венец и Церовски, офиси и жилища, съобщи в село Венец зам.- главният прокурор Борислав Сарафов, който ръководи на място претърсванията.

Сарафов уточни, че разследването за пране на пари и укриване на данъци е започнало след разкриването на фабрика за нелегални цигари в Карнобат на 18 юли, т.г. , нанесла щети на бюджета за над 70 млн.лв, съобщава 24 часа.  Седмичната печалба на фабриката била около 6 млн. лв. Помещението, в което се е намира фабриката, е собственост на сина на кмета на град Карнобат, уточни зам.-главният прокрурор Иван Гешев.

Над 50 камиона с грозде са блокирани пред и във винзавода на Миню Стайков в карнобатското село Венец. Тези от колите, които са влезли на територията на завода, нямат право да напускат до приключване на проверката на спецпрокуратурата. 

10 души от Винпром Карнобат са зад решетките, босът Миню Стайков “най-вероятно“ е сред тяхТече разследване на пране на пари - печалба от незаконната фабрика за цигари

Снимки Бтв