Трима мъже са били арестувани с наркотици при акция на БОП в четвъртък вечерта в Пловдив, научи TrafficNews.bg. Те са били спрени от полиция на Голямоконарско шосе, а при обиска на автомобила, с който са пътували, са намерени около 350 грама трева и близо 50 гр. вещество, което при първоначалните тестове е реагирало на кокаин. 

С белезници в ареста са отведени Йордан Стефанов /33/, Георги Авков /34/ и Георги Емилов /36/. Тримата са от Асеновградско. Георги Авков е бил зам. кмет на община "Родопи" във втория мандат на Йордан Шишков. Той е бил от квотата на "Атака" и е бил в управлението на общината до 2011 година. "Не мога да ви дам информация. Все още нищо не е ясно" коментира по телефона за TrafficNews.bg бащата на Георги - Струмен Авков, който бе шеф на "Напоителни системи" - Пловдив по времето на правителството на Орешарски.

Йордан Стефанов е бивш футболист, който сега играе за пловдивската аматьорска футболна лига. "Тихо, скромно момче. Често пътува в чужбина" коментират негови приятели. Георги Емилов също е свързан с футбола. 

Тримата са задържани за 24 часа, а Окръжна прокуратура ще прецени дали да им наложи мерки за неотклонение.