Карловец твърди, че той, жена му и тъща му са били нападнати и пребити в собствения им дом. Стигнало се до синини, преследване, оплакване в полицията, а сега – и до страх атаката да не се повтори. За случилото се потърпевшият Илиян разказа пред репортер на TrafficNews.bg.

Оказва се, че сагата започва още през 2015 г. в карловския квартал „Сушица”. Тогава Илиян и жената, с която живее на семейни начала, останали без работа. Затрудненото финансово положение накарало мъжа да направи нещо нередно – той се прикачил незаконно към електрическата мрежа за сметка на съседа си. Впоследствие бил хванат и си платил целия консумиран ток.

Вчера, 13 септември, двамата се засекли в центъра на града и съседът хвърлил обвинение – според него Илиян отново бил направил същия номер. Сметките на другия мъж изведнъж били скочили от 7 на над 30 лева и той заподозрял, че пак е жертва на измама. Илиян твърди, че е редовен платец и не се е прикачвал към мрежата. Същото обяснил и на съседа си. Разговорът им обаче не бил последното развитие по случая.

Около 18:00 ч. вечерта Илиян, жена му и нейната майка били в дома на възрастната жена, където живеят. Изведнъж в жилището нахлули двама мъже, които Илиян бегло познава само по първите им имена – Иван и Георги. Двамата веднага му се нахвърлили с обвинения, че пак краде ток. Започнали да го налагат с юмруци, а той успял да се измъкне и избягал.

Иван тръгнал да го гони, но не успял да го настигне, след което решил да се върне в дома. „Почнал да налага жена ми с юмруци, ритал я в бъбреците, теглил я по пода за ръцете”, разказва Илиян. Жертва на атаката на двамата мъже станала и 56-годишната майка на жена му.

Впоследствие биячите си тръгнали, а Илиян и двете жени отишли при близки. Минали и през полицията в Карлово, където подали сигнал за случая. Сега обаче ги е страх да се приберат. Не смеят да отидат дори до жилището, за да не пострадат отново.

Илиян заявява, че е с подута устна, а жена му има синини от побоя. Според него, макар да няма как да го докаже, биячите са били изпратени от съседа му.

От пресцентъра на полицията потвърдиха за TrafficNews.bg, че има подаден сигнал за случая. Вече е започнала проверка. Няма данни потърпевшите жени и Илиян да са с тежки наранявания.