Бензинджия от Пловдив е осъден на 3 години затвор, а причината – седнал зад волана на колата си пиян. Оказва се, че това не е първата осъдителна присъда на мъжа.

Пловдивчанинът работел на една от бензиностанциите в Пловдив. През лятото тази година той и негов приятел се прибирали, когато на булевард „Цар Борис III Обединител” ги спира патрул. Водачът представил документи, но се сторил подозрителен на униформените. Мъжът зад волана бил неспокоен, а очите му били зачервени.

При справка в системата на КАТ станало ясно, че водачът е бил осъждан два пъти по закона за движение по пътищата. Една от присъдите е за управление на МПС в пияно състояние.  Заради недобрата му характеристика, пловдивчанинът бил отведен в Четвърто районно за алкохолна проба. Апаратът отчел 1,66 промила алкохол. Пред униформените бензинджията е разказал, че педи няколко часа е изпил 1 литър бира.  Веднага след резултата мъжът, придружаван от униформени, посетили болница за втори тест – кръвен.

След като дал проба, бензинджията бил отведен отново в районното, където прекарал 24 часа. Междувременно пробата за алкохол в кръвта на водача била изготвена. Отново резултатът бил положителен, но по-нисък – 1,45 промила.

Срещу пловдивчанина започнало бързо производство. Той се изправил пред магистратите Районен съд. Оказало се, че само 3 години преди ареста му, същият е бил осъден на 1 година и 4 месеца условно с 3 години изпитателен срок.  

Присъдата му идва след две поредни дела срещу него. Едното е през 2017 година, когато е хванат отново пиян зад волана. Няколко месеца по-късно е получил 9 месеца условно, тъй като е шофирал без книжка. Така магистратите са го наказали с едно общо, най-тежко наказание.

За „късмет”, пловдивчанинът е уловен за пореден път в нарушение само няколко седмици, преди да му изтече изпитателния срок от предишното осъждане. Това е изиграло лоша роля на мъжа. Той ще изтърпи новото си наказание ефективно и то при първоначален строг режим. Пияният водач отива за 3 години зад решетките.